БългарскиEnglish

Лакиране на паркет и дървени повърхности

След изциклянето в няколко етапа подът трябва да се почисти грижливо от прах с прахосмукачка или метла.
След това може да се пристъпи към лакирането, при което се използват преди всичко продукти на водна основа. След първото нанасяне показалите се се дървени нишки трябва междувременно да се изциклят. Използвайте машина за циклене или ръчен виброшлайф уред с шкурка с абразивност  100-200. Преди следващото нанасяне на лак повърхността трябва още веднъж да се изчисти основно от прах. Ако желаете много устойчива повърхност Ви препоръчваме трето нанасяне на лак. Като алтернатива може да се използва и традиционния метод за лакиране с  течен паркетин „ БРАВАКОЛОР“.

При масивните елементи на дадена конструкция, като прозорци и врати, които не би трябвало да се изкривяват, след импрегниране се нанася по-плътен лак (например яхтен лак), за да се предотврати проникването на вода.
При не толкова масивните конструкции, като огради и беседки, се използва само импрегнационен грунд за дърво или синтетичен безир за дърво марка БРАВАКОЛОР и се нанася лазурният лак.
Лазурните лакове, предпазващи от атмосферните влияния съдържат биоциди, които предпазват дървото от вредните UV - лъчи и заедно с това от разрушаване, както и от микроорганизми, като например плесен.
Преди полагане на лака върху мебели свалете целия  обков. Шлифовайте внимателно с шкурка или шлифовъчна вълна и почистете дървото от прах и следи от мазнина.  Грундирането се извършва в зависимост от големината на повърхността с помощта на четка или валяк и импрегнацион (спазвайте указанията за разреждане). След като повърхностите изсъхнат, шлифовайте добре още веднъж.

Заключително боядисване се извършва отново с помощта на лазурния лак. Този слой не нанасяйте твърде дебело.

Приятна работа!